WIE ZIJN WE

BAKKERIJ

Wijckmans - Reyners

Openingsuren Openingsuren Route Routebeschrijving Galerij Fotogalerij

 

 

klik op kleine foto's
voor uitvergroting

 

klik op kleine foto's
voor uitvergroting

 

 

 

Bakkerij WIJCKMANS bestaatsedert 1996 en is uit het niets opgebouwd door Peter Wijckmans en zijn vrouw Hilde Reyners.

Inmiddels is de zaak al opgebouwd met 4 arbeiders en 3 bediendes.

Het kleine dorp Ham was blij met de komst van een warme, ervaren bakker en bakkerin.

Een woordje uitleg over de eigenaars:

Peter Hilde
Geboren op 10-09-1969 Geboren op 24-11-1969
Zoon van Dens Annie en Wijckmans Marcel.
Wijckmans Marcel is handelaar in Gyproc, Knauf, Ankerplast (binnenhuisafwerking).
Dochter van slagersfamilie.

Gezin van 3 zonen:
De 2 andere zonen (tweeling) zijn voorbestemd voor de zaak van vader.
De derde zoon (Peter) wil per se bakker worden.

Gezin van 1 zoon en 2 dochters:
Zoon Jan die een opleiding heeft genoten in de Horeca.
Dochter Kris, die de 2de delicatessenzaak van vader Michel heeft overgenomen.
Het 3de kind wilde per se slager worden.

Opleiding genoten in de bakkersschool te Geel. En heeft ± 8 jaar ervaring bij verschillende patissiers en broodbakkers. Zij heeft een opleiding genoten in de slagersschool te Hasselt. Na school werkzaam geweest in zaak van haar ouders.
In 1988 loopt ze een bakker tegen het lijf.

Samen cursussen gevolgd voor ± 5 jaar in C.M.O Neerpelt, C.M.O. Hasselt, Piva Antwerpen.
Gehuwd in juli 1993.
In augustus 1995 werd dochter Elien geboren.

 
Oktober 1995
Leegstaand pand gekocht in de Dorpsstraat gelegen in het midden van het dorpcentrum.
Bestaande tabaks- en likeurwinkel.
Bij de verbouwingen is er een oven gebouwd en zijn de belangrijke machines aangekocht, waarna zich een effectieve winkel vormde.
 
Opening 24 mei 1996
Eenmanszaak.
Oktober 1997 werd de kleine bakker Thomas geboren.
In december 1997 werd de bvba gesticht met 2 vennoten met name Hilde en Peter.
Het werd een goed draaiende zaak met grote keuze in brood (dagelijks ± 20 verschillende soorten), ook is er een grote verscheidenheid aan broodjes en taarten.
Er zijn ook enkele specialiteiten: met name de moppentaart, de huisbereide kaastaart en de bavaroistaarten.
 
7 jaar na opening, 24 februarie 2003
De Patisserie ruimte wordt te klein, waardoor er een uitbreiding komt met het oog op de toekomst: de winkel te vergroten.

 

DE VERBOUWINGSWERKEN

 

 

 

Oktober 1995
Leegstaand pand

 

klik op kleine foto's
voor uitvergroting

 

 

Breng ook eens een bezoekje op de website van keurslager Reyners-Schepers  
Last update 03-12-2005