Bakkerij
WIJCKMANS bestaatsedert 1996 en is uit het niets opgebouwd door
Peter Wijckmans en zijn vrouw Hilde Reyners.
Inmiddels
is de zaak al opgebouwd met 4 arbeiders en 3 bediendes.
Het
kleine dorp Ham was blij met de komst van een warme, ervaren bakker
en bakkerin.
Een
woordje uitleg over de eigenaars:
Peter |
Hilde |
Geboren
op 10-09-1969 |
Geboren
op 24-11-1969 |
Zoon
van Dens Annie en Wijckmans Marcel.
Wijckmans Marcel is handelaar in Gyproc, Knauf, Ankerplast (binnenhuisafwerking). |
Dochter
van slagersfamilie. |
Gezin
van 3 zonen:
De 2 andere zonen (tweeling) zijn voorbestemd voor de zaak
van vader.
De derde zoon (Peter) wil per se bakker worden.
|
Gezin
van 1 zoon en 2 dochters:
Zoon Jan die een opleiding heeft genoten in de Horeca.
Dochter Kris, die de 2de delicatessenzaak van vader Michel
heeft overgenomen.
Het 3de kind wilde per se slager worden.
|
Opleiding
genoten in de bakkersschool te Geel. En heeft ± 8 jaar
ervaring bij verschillende patissiers en broodbakkers. |
Zij
heeft een opleiding genoten in de slagersschool te Hasselt.
Na school werkzaam geweest in zaak van haar ouders.
In 1988 loopt ze een bakker tegen het lijf. |
Samen
cursussen gevolgd voor ± 5 jaar in C.M.O Neerpelt,
C.M.O. Hasselt, Piva Antwerpen.
Gehuwd in juli 1993.
In augustus 1995 werd dochter Elien geboren.
|
|
Oktober
1995 |
Leegstaand
pand gekocht in de Dorpsstraat gelegen in het midden van het
dorpcentrum.
Bestaande tabaks- en likeurwinkel.
Bij de verbouwingen is er een oven gebouwd en zijn de belangrijke
machines aangekocht, waarna zich een effectieve winkel vormde. |
|
Opening
24 mei 1996 |
Eenmanszaak.
Oktober 1997 werd de kleine bakker Thomas geboren.
In december 1997 werd de bvba gesticht met 2 vennoten met name
Hilde en Peter.
Het werd een goed draaiende zaak met grote keuze in brood (dagelijks
± 20 verschillende soorten), ook is er een grote verscheidenheid
aan broodjes en taarten.
Er zijn ook enkele specialiteiten: met name de moppentaart,
de huisbereide kaastaart en de bavaroistaarten. |
|
7
jaar na opening, 24 februarie 2003 |
De
Patisserie ruimte wordt te klein, waardoor er een uitbreiding
komt met het oog op de toekomst: de winkel te vergroten. |